PVC profielen

Wat zijn PVC profielen en waarvoor worden ze gebruikt?

PolyVinylChloride

PolyVinylChloride of PVC is de systematische naam polychlooretheen (PCE), een kunststof. Het is een thermoplast dewelke veel wordt toegepast en die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride (VCM).

Omdat PVC goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei schrijnwerkproducten in de raam- en deurindustrie ter vervanging van onder andere houten ramen & deuren en aluminium ramen & deuren.

PVC ramen zijn vandaag de dag een zeer gegeerd product dankzij haar positieve eigenschappen. PVC werd wel bekritiseerd vanwege de loodhoudende stabilisatoren en de gechloreerde koolwaterstoffen die bij verbranding vrijkomen. Medio 2006 is er een trend gaande om de loodhoudende stabilisatoren in het pvc te vervangen door organische en op tin gebaseerde stabilisatoren.

Productie PVC profielen

De PVC profielen worden gefabriceerd door professionele fabrikanten. Vervolgens nemen verdelers en schrijnwerkerijen de profielen af en verwerken ze tot volwaardige PVC ramen en deuren. De beglazing wordt meestal door een derde partij aangeboden.

Veilig & milieuvriendelijk

Het gebruik van PVC voor raamprofielen wordt als 100% veilig beschouwd. Aangezien PVC ramen en deuren recycleerbaar zijn, worden ze als milieuvriendelijk aanzien.

Kamersysteem & wanddikte

 

De profielen bestaan uit een aantal kamers. Luchtdichte kamers zorgen ervoor dat de profielen zeer isolerend zijn en energiezuinig. Over het algemeen kan men stellen dat hoe meer kamers er zijn, hoe lager de W/m²K waarde ( warmtedoorgangscoëfficiënt ). Zorg er ook voor dat de buitenwand van de profielen voldoende dik is ( +/- 4mm) om te voldoen aan de stootvastheid en brandveiligheid. Klik hier en ontdek hoe je een kwalitatief raam kan herkennen.

De kamers kunnen ook zonder verstevigingsprofiel afgewerkt worden. De ultra sterke isolatoren in de kamers vervangen het profiel. De afwerking kan kan op verschillende manieren gebeuren.

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte