Hoe herken je veilige PVC ramen

PVC buitenschrijnwerk moet veilig zijn om je te beschermen tegen inbraak en glasbreuk. Maar hoe kan je inbraakveilig ramen herkennen of veilig tegen inbrekers maken?

Veiligheidsglas

Om veilige PVC ramen te bekomen is de beglazing uitermate belangrijk. Dubbel glas of tripleglas zal uiteraard al een stuk veiliger zijn dan enkele beglazing. Maar het kan nog beter. Veiligheidsglas voor PVC ramen kan bestaan uit gehard glas wat 5-7 keer sterker dan gewoon floatglas. Of je kan opteren voor gelaagd inbraakwerend glas waarbij een onzichtbare folie tussen 2 of meer glasbladen wordt geplaatst. Bij inslag zal het glas niet breken. Of je kan opteren voor een combinatie van gelaagd en gehard glas. Ontdek hier alle soorten beglazing voor PVC ramen.

Paddenstoelnokken

Roestvrijstalen paddestoeltappen, voorgeriveerd op aluminium koppelstukken, hoekoverbrengingen en kipgrendel zorgen voor zeer inbraakveilige PVC ramen en deuren. Hoe meer paddestoeltappen op de zijden van de ramen aanwezig zijn hoe veiliger ze zijn.

Afsluitbare raamgrepen

Om uw PVC ramen te beveiligen is het aangeraden om afsluitbaar raambeslag te voorzien. Je kan de voor een raamkruk met slot, een raamkruk met drukknop of een combinatie ervan.

Anti-kerntrekbeslag

Anti-kerntrekbeslag voor PVC ramen / deuren met cylinderslot is veiligheidsbeslag dat voorzien van kerntrekbeveiliging waardoor de cilinder niet uit het beslag kan worden getrokken, de anti-kerntrekbescherming zorgt ervoor dat wanneer een kerntrekker gebruikt wordt en de methode slaagt, dat de cilinder in het beslag blijft zitten en het slot niet geopend kan worden.

Cilindersloten

Er zijn twee soorten cilindersloten: gewone cilindersloten en veiligheidscilindersloten. Deze laatste hebben als extra optie beschermende stalen kogeltjes, stiften of geharde plaatjes. Zo kunnen de sloten niet zo makkelijk uitgeboord worden. Laat de cilinder niet meer dan 2 mm uit de deur steken en beveilig hem met een stalen rozet, bevestigd via lange, stevige schroeven.

Alarmcontacten & glasbreukdetectoren

Om ramen inbraakveilig te maken is het mogelijk om eenvoudige raam- en deurcontacten te plaatsen. Indien een deur of raam ongewenst wordt geopend, zal het raamcontact / deurcontact het alarm in werking stellen. Ook bij glasbreuk zal het alarm afgaan. ( al dan niet met een sirene ) Deze kunnen al dan niet bedraad zijn.

Lashoekversteviging

Extra lashoekverstevigingen zorgen ervoor dat de hoeken van PVC ramen en deuren extra verstevigd zijn.

Brandveiligheid

PVC ramen en deuren zijn zeer brandveilig: ze werken brandvertragend en zijn zeer moeilijk ontvlambaar. Vraag naar de brandveiligheid bij jouw leverancier.

Veilige scharnieren

Onzichtbare scharnieren en de plaatsing van dievenklauwen zijn inbraakwerend. Dievenklauwen zijn erg effectief tegen inbrekers omdat ze ervoor zorgen dat je een raam of deur niet uit het kozijn kan halen door de scharnieren los te halen.

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte