PVC ramen

PVC buitenschrijnwerk zoals ramen en deuren hebben reeds hun waarde bewezen, ze zijn sterk en duurzaam. PVC ramen kopen? Lees hier alles over kunststof buitenschrijnwerk.

Het buitenschrijnwerk in kunststof wordt vooral geplaatst als ramen, deuren, garagepoort, schuiframen, hoekramen, veranda, pergola enz.. PVC profielen hebben tal van voordelen en bestaat uit een aantal onderdelen dewelke ervoor zorgen dat kunststof buitenschrijnwerk nog zeer veel geplaatst wordt.

PVC ramen plaatsen, renoveren en kopen

De raamprofielen worden aan de hand van de opmeting op de werf in de fabriek / schrijnwerkerij geassembleerd volgens de eisen en wensen van de klant. De nieuwe PVC ramen worden vervolgens vakkundig geplaatst. Om te voldoen aan de wetgeving inzake het E-peil, kan je enkel de beglazing vervangen en de bestaande kozijnen te behouden. O je kiest voor een totaal nieuwe installatie.

Nieuwe PVC ramen laten maken? Lees dan zeker onze aankooptips en tips om een goede offerte aan te vragen.

Witte PVC ramen in leefruimte

Isolerende kamers

Een PVC profiel bestaat uit verschillende holle "kamers", ook wel het kamersyteem genoemd. Je kan de kamers het beste zien op een doorsnede van het kader. Elke kamer bevat lucht en lucht isoleert. Hoe meer kamers, hoe beter de isolatiewaarde / geluidsisolatie van een profiel. De warmteweerstand van PVC wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de warmteweerstand.

Belangrijk is de Uf-waarde, deze geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat via de raamprofielen. Het kan zijn dat een 4-kamerprofiel een betere warmteweerstand heeft dan een 6-kamerprofiel. De aanwezigheid van meer kamers is niet altijd gelijk aan een hogere weerstand.

PVC raam met en zonder houtstructuur

Bovenstaand een meerkamerprofiel met stalen versterking en 3-dubbele dichting. Afwerking in gladde witte PVC en houten nerfstructuur.

Bouwdiepte & aanzichtsbreedte

Afhankelijk van het type raamprofiel dien je rekening te houden met de breedte en diepte van het profiel. De configuratie ( opbouw ) van het profiel ( aantal kamers / glasdikte / opbouw profiel ) zal zorgen voor een bepaalde afmetingen. De bouwdiepte ligt meestal tussen 70 & 85mm. De aanzichtsbreedte is meestal tussen 100 & 150mm gelegen. Indien je een zeer slank profiel zoekt, kan je beter opteren om aluminium ramen te plaatsen.

Vormgeving & design

Afhankelijk van de bouwstijl van de woning kan je kiezen voor PVC ramen en deuren in verschillende stijlen, denk maar aan klassiek, modern, pastoriestijl, retrostijl, tijdloos & strak. Zodoende zij passen bij de stijl van de woning. Het is mogelijk om onderdelen van het profiel recht, geprofileerd of afgerond af te werken. Meestal gaat het om onderdelen geplaatst aan de buitenzijde van het raam.

Veiligheid & stabiliteit

In het hart van het raamkader en vleugel wordt meestal een stalen versterking geplaatst in de vorm van een holle koker. Het profiel zorgt er niet alleen voor dat het kader meer inbraakveilig wordt maar het zorgt ook voor extra stabiliteit. PVC ramen en deuren zijn onderhevig aan druk. ( openen / sluiten / winddruk... ) Vergelijk goed de diktes van het versterkingsprofiel indien je PVC ramen en deuren gaat vergelijken. Wens je de isolatiewaarde van het raamprofiel te verhogen, dan kan je opteren voor een gegalvaniseerd versterkingsprofiel met isolatie.

Tip: Bij premium PVC ramen worden ononderbroken structurele glasvezels ingebed. Dit maakt ze supersterk.

Ook het hang- en sluitwerk dient van goede kwaliteit te zijn om inbraak tegen te gaan. Er kan geopteerd worden voor extra veiligheidsbeslag.

Opendraaiend PVC raam

Kleur & design

Het verkrijgbare kleurenpallet is enorm. Je kan kiezen uit tientallen RAL-kleuren. Er kan geopteerd worden voor een gladde afwerking ( in de massa gekleurd ) in kleur, nerfstructuur ( waaronder houtnerf ) of een "aluminium look". PVC ramen en deuren kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden:

  • In de massa gekleurd: zowel binnen als buiten is het profiel afgewerkt in een gladde gekleurde afwerking.( wit & crémekleuren )
  • Renolit: door druk en temperatuur wordt een acrylaatfolielaag aangebracht. Deze kan een structuur bevatten zoals een houtstructuur
  • Gelakt: bij deze afwerking wordt aan de buitenzijde van in de massa gekleurde profielen een matte laklaag in lichte korrrelstructuur aangebracht
  • Bi-color: de binnenzijde en buitenzijde hebben een andere kleur
Tip: belangrijk is dat de structuurfolie UV-besteding, slijtvast en antistatisch is.

PVC ramen

PVC combineren met aluminium

Er kan geopteerd worden om de binnenzijde van het raamprofiel in PVC te plaatsen en de buitenzijde af te werken met gemoffeld of geanodiseerd aluminium. Zo combineert u de kwaliteiten en mogelijkheden van kunststof en aluminium.

Dichtingen

Dichtingsstrips zorgen voor een perfecte waterdichtheid en winddichtheid van het raamprofiel. Ze bevinden zich zowel aan de binnenzijde, buitenzijde als binnenin het kader en vleugel. Hoe meer dichtingen er aanwezig zijn hoe beter, zo is er minder kans op vuil, tocht en vocht. Bovendien zijn ze goed voor de geluidsisolatie. Er wordt geopteerd om minimaal 3 dichtingen te voorzien ( afhankelijk opbouw profiel ). Mocht er toch vocht optreden, dan wordt deze opgevangen en afgevoerd via het kamersysteem.

Zo bestaan er ook speciale dichtingen voor PVC ramen en deuren die aan de kust worden geplaatst. Zand en zout krijgen hierdoor minder kans om zich in / door het profiel te nestelen.

Beglazing

Om te voldoen aan de wetgeving inzake het thermisch isolerend vermogen van de beglazing kiest men het best voor hoogrendementsglas. Afhankelijk van de bouwdiepte van het PVC profiel, kan er gekozen worden voor een bepaalde glasdikte. Hoe smaller het profiel, hoe minder glas er kan geplaatst worden. De dikte van het glas zal dus de afmetingen van het profiel bepalen.

Prijs PVC ramen & deuren

Over het algemeen kan men stellen dat aluminium tot 30% duurder is dan kunststof ramen en deuren en tot 15% duurder dan hout, maar je geniet wel van zeer kwalitatief schrijnwerk met een levensduur van meer dan 30 jaar zonder veel onderhoudskosten.

Afmetingen Soort Richtprijs*
300mm x 300mm Vast PVC raam € 75
300mm x 300mm Vast PVC raam
€ 85
900 mm x 900mm Vast PVC raam
€ 110
500mm x 1400mm
Opendraaiend PVC raam met kipfunctie € 135
1000mm x 1400mm
Opendraaiend PVC raam met kipfunctie
€ 250
1000mm x 2150MM
Opendraaiend PVC raam met kipfunctie € 305

Lees meer: Prijs PVC ramen

* prijzen exclusief BTW + plaatsing / er kunnen ook nog verzendingskosten aangerekend worden indien je de ramen en deuren online aankoopt

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte