Welke soorten PVC schrijnwerk bestaan er

PVC buitenschrijnwerk is verkrijgbaar in tal van soorten en types. Wij sommen de meest geplaatste ramen en deuren op een rijtje.

Ook zijn er verschillende types PVC buitenschrijnwerk verkrijgbaar:

Vaste PVC ramen

Vaste PVC ramen zijn vrij goedkoop, eenvoudig te plaatsen en bestaan enkel uit één vast kader. Het voordeel van vaste PVC ramen is dat ze inbraakbestendig zijn. Ze zijn in tal van kleuren en stijlen te koop.

Opendraaiende PVC ramen

Opendraaiend ramen bestaan uit een vast kader en een opendraaiende vleugel. Dergelijke ramen kunnen enkelvoudig of dubbel opdraaiend zijn. Soms is er een stijl in het midden geplaatst. Ze moeten voorzien zijn van het nodige raambeslag.

Draaikip PVC ramen

Draaikip kunststof ramen kan je opendraaien én laten openvallen / openkippen. Het voordeel van deze ramen is dat je makkelijk kan verluchten zonder dat de gehele vleugel opstaat. Het is mogelijk om een vast raam én een draaikipraam te plaatsen in 1 kader.

PVC valraam

Het valraam in PVC heeft de eigenschap om de raamvleugel horizontaal naar binnen te laten vallen. Meestal gaat het om kleine ramen voor toilet en garage. In het valraam wordt veel mat glas geplaatst.

PVC hefschuiframen

Hefschuiframen worden vooral bij grote raampartijen toegepast, denk maar om de toegang te verschaffen naar een terras. Grote hefschruiframen nemen niet veel plaats in en kunnen voorzien worden van de benodigde screens of vliegenramen.

PVC deuren

PVC buitendeuren worden als voordeur en achterdeur geplaatst. Ze kunnen uit 100% PVC panelen bestaan en zijn meestal voorzien van beglazing om meer licht binnen te laten. De voordeur met zijlicht is populair in moderne woningen. Ze kunnen ook voorzien zijn van een klein raam met bovenlicht ( klassieke woningen). PVC deuren hebben dezelfde thermische eigenschappen als PVC ramen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

PVC ramen voor dakkapel

PVC ramen kunnen perfect geplaatst worden in een dakkapel. Om verluchting te voorzien wordt meestal een opendraaiend raam met of zonder kipfunctie voorzien. Ze worden ook veel nieuw geplaatst na dakkapel renovatie.

PVC poorten

PVC poorten of PVC garagedeuren zijn verkrijgbaar als kantelpoort of als sectionale poort met of zonder poortautomatisatie. Ze zijn verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren, kunnen glad afgewerkt worden, met een structuur of in houtimitatie. Optioneel kan er beglazing in verwerkt worden.


Stijlen

Uiteraard is het mogelijk om bovenstaande soorten een bepaalde vorm te geven ( vierkant, rond, rechthoekig... ) of te voorzien van extra ( kleine / grote ) profielen, sierlijsten, kleinhouten... Hierdoor kan je de stijl van het buitenschrijnwerk aanpassen aan de stijl van de woning.

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte