Vaste PVC ramen

Wat is het vast PVC raam? Wat zijn de soorten, voor- en nadelen, wat zijn de richtprijzen.

Vaste PVC ramen

Vast PVC raamVaste ramen bestaan uit slechts één enkel en vast raamprofiel met bijhorende beglazing. Dergelijke ramen zijn licht in gewicht waardoor ze sneller geplaatst kunnen worden dan opendraaiende ramen. Het voordeel van vaste ramen is dat ze inbraakveilig zijn daar ze geen draai- of kiepfunctie hebben of bijhorende scharnieren. Het nadeel is dat ze niet opengedraaid kunnen worden, een beperkte verluchting bieden en het feit dat je deze niet kan schoonmaken langs de binnenzijde. Dergelijke ramen en deuren worden meestal binnen geplaatst of in de buitengevel op het gelijkvloers.

Bij geringe afmetingen wordt het vast buitenschrijnwerk geplaatst in één stuk. Indien er grote ramen geplaatst dienen te worden, zal er gewerkt worden met tussenprofielen ( makelaar ) om de grootte van de beglazing te beperken. Een te grote beglazing kan moeilijker vervoerd en geplaatst worden.

Raamprofiel vast pvc raam

De opbouw van het PVC profiel van vast buitenschrijnwerk is zeer belangrijk. Deze heeft namelijk een zeer belangrijke isolerende functie. Een goed PVC profiel garandeert een optimale warmte- en geluidsisolatie. Veel hangt af van het aantal kamers dat het profiel omvat. Hoe meer kamers hoe beter isolerend. De onderzijde van het vast raamprofiel kan recht, rond of afgeschuind uitgevoerd worden. Afhankelijk van de stijl van de woning, kan er voor een bepaalde afwerking gekozen worden. Onder andere de dikte van de profielen bepaalt de kwaliteit van het raam. Er zijn een aantal kenmerken die de kwaliteit van een raam bepalen. Vaste ramen zijn onderhevig aan regen, wind, UV-straling, hagel... daarom is een stevig profiel een must.

Vormvast pvc raam

Het vast PVC raam kan uitgevoerd worden in verschillende vormen en stijlen. De stijl van het raam moet passen de stijl van de woning. Zo zal er in een moderne woning geopteerd worden om rechte PVC ramen of ronde PVC ramen te plaatsen. In klassieke woningen zal sneller geopteerd worden voor afgeronde PVC ramen mét of zonder kleinhouten. Ze geven de woning een rustiek uitzicht.

Kleuren & imitatie

Vaste PVC ramen kunnen in tal van kleuren uitgevoerd worden. Je kan kiezen uit tal van RAL-kleuren of in de massa gekleurde ramen. Zorg voor een kleur dat past bij de stijl van de woning. Je kan opteren om de binnenzijde en buitenzijde van vaste PVC ramen in een andere kleur te steken of allebei in hetzelfde kleur. Je kan ook opteren om de ramen te laten maken in een aluminiumimitatie of houtimitatie. Zo geniet je van onderhoudsvriendelijke "houten ramen" of "aluminium ramen".

Beglazing

Er is tal van soorten beglazing mogelijk om te plaatsen in het vast PVC raam. Je kan opteren voor enkel glas, dubbel of driedubbele beglazing. Meestal gaat het om thermische isolerende beglazing of hoogrendementsglas. De opbouw van het profiel en het soort glas zal de totale Uw-waarde bepalen. Best ga je uit van een totaal van maximum 1.5 W/m²K om te voldoen aan de huidige energiewetgeving.

Prijs vast PVC raam

Over het algemeen is een vast PVC raam tot 50% goedkoper dan een opendraaiend raam.

De prijs van vaste PVC ramen is afhankelijk van de afmetingen, het type glas, kleur, of je zelf de plaatsing voorziet en of er al dan niet een ventilatierooster voorzien moet worden. In onderstaande tabel kan je een aantal richtprijzen raadplegen. Beglazing: Ug waarde minder dan 1,2 W/m²K.

Afmetingen B&H Richtprijs Offerte
1200mm x 4000mm €105* Offerte
1200mm x 1200mm €185* Offerte
1500mm x 1200mm €215* Offerte
1800mm x 900mm €210* Offerte

* prijs excl BTW & plaatsing

Soorten vaste PVC ramen

Verticaal vast PVC raam

Verticaal vast PVC schrijnwerk bestaat uit een vast kader zonder een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie. De afmetingen van dergelijke ramen mogen niet te groot. Zijn ze te groot dan wordt een vaste middenstijl voorzien.

Vierkant vast raam

Vierkant vast PVC schrijnwerk bestaat uit een vast kader zonder een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie. De afmetingen van dergelijke ramen mogen niet te groot. Zijn ze te groot dan wordt een vaste middenstijl voorzien.

Horizontaal vast raam

Horizontaal vast PVC schrijnwerk bestaat uit een vast kader zonder een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie. De afmetingen van dergelijke ramen mogen niet te groot. Zijn ze te groot dan wordt een vaste middenstijl voorzien.

Dubbel vast PVC raam

Dubbel vast PVC schrijnwerk bestaat uit een 2 vaste kaders zonder een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie.

Driedubbel vast PVC raam

Driedubbel vast PVC schrijnwerk bestaat uit een 3 vaste kaders zonder een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie maar wel van 2 vaste middenstijlen.

Via onze website kan je via 1 offerte-aanvraag de prijs vergelijken bij verschillende professionele schrijnwerkers. Zo kan je tot 30% besparen!.

Vergelijk offertes voor vast buitenschrijnwerk

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte