PVC ramen kopen

Vooraleer je ramen koopt of bestelt, hou je het best rekening met een aantal criteria.

Richtprijs & budget

Indien je nieuwe PVC ramen wenst te plaatsen voor een nieuwbouw, mag je rekening houden met een kost tussen €12.500 & € 25.000. Een goede vuistregel om te onthouden is de 10%-regel. Over het algemeen mag je ongeveer een kost verwachten van +/- 10% van de totale kostprijs van een nieuwbouwwoning.

Bij een verbouwing of herstelling van slechts een aantal ramen zal de kostprijs minder hoog zijn. Zorg ervoor dat alles binnen het voorziene budget valt. Een slechte voorbereiding kan uitlopen op een financiële kater aangezien nieuwe ramen zwaar doorwegen op het totaalbudget.

Hoe kwaliteit herkennen

Vooraleer je PVC ramen aankoopt, dien je jezelf ervan de garanderen dat je kwaliteitsvolle ramen koopt. Ontdek onze supertips hoe je deze kan herkennen. Koop ook enkel bij installateurs die werken met professionele fabrikanten van PVC profielen.

Wat zal de prijs van PVC ramen bepalen

Er zijn een aantal criteria die de totaalprijs van de ramen zal bepalen. Bekijk goed wat je echt nodig hebt en wat je belangrijk vindt.

Online kopen of niet

PVC ramen en deuren kan je offline bestellen bij de lokale schrijnwerker of bij een groot commercieel bedrijf. Meestal zijn ramen en deuren bij de lokale schrijnwerkerij goedkoper daar er kan uitgespaard worden op de transportkosten. Deze dienen gemaakt te worden voor de opmaak van de offerte ( opmeting ) en net voor de plaatsing. Een groot commercieel bedrijf heeft dan weer het voordeel dat zijn een groot netwerk installateurs hebben en kunnen rekenen op een grote stock. Stockramen zijn een stuk goedkoper en zijn veel sneller geplaatst.

Je kan ook de PVC ramen en deuren online kopen. Voordeel is dat je direct de totaalprijs kent en niet voor verassingen komt te staan. Je dient wel zelf de opmeting van de raamopeningen te voorzien en deze online door te geven. Als je met een online raamwinkel of PVC ramen webshop in zee gaat, zorg er dan voor dat je goed weet dat ze al dan niet kwaliteitsramen aanbieden, dat je een aanspreekpunt / persoon hebt bij eventuele problemen en eventueel dienst kan doen op hun plaatsingsservice. Lees ook de reviews / klantenervaringen van de online webshops.

Tip: Geld besparen op PVC ramen? Je kan de afmetingen van de ramen van jouw nieuwbouw afstemmen op ramen die voorradig zijn. ( stockramen en deuren ).

Premies en subsidies

Wist je dat je kan genieten van premies en subsidies bij de plaatsing van nieuwe profielen en isolerende beglazing? Zo kan je de totaalkost extra drukken.

Referenties

Vraag referenties op bij de leverancier en vraag naar adressen en telefoonnummers van tevreden klanten. Ga ter plaatse kijken bij reeds geplaatste ramen en deuren en bekijk de afwerkingsgraad.

Vraag de juiste offerte aan

Vergelijk steeds voldoende offertes. Ontdek alvast onze handige tips hoe je een offerte kan aanvragen. Vergelijk geen appels met peren!

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte