Welke vormen PVC ramen bestaan er

PVC ramen en deuren zijn verkrijgbaar in tal van vormen. Wij sommen de meest geplaatste ramen en deuren op een rijtje.

Vierkante PVC ramen

Vierkante PVC ramen worden toegepast bij moderne en klassieke gebouwen. Meestal worden bij klassieke gebouwen kleinhouten toegevoegd aan de ramen. Er zijn vaste vierkante PVC ramen en ramen met opendraaiende vleugel verkrijgbaar.

Rechthoekige PVC ramen

Rechthoekige PVC ramen kunnen ofwel in de hoogte of in de lengte langer zijn. Verticaal rechthoekige ramen worden veel gebruikt in moderne woningen. Veelal starten dergelijke ramen vanop de vloerpas tot boven. Horizontale ramen zorgen voor licht maar minder voor inkijk.

Ronde PVC ramen

Ronde PVC hebben een modern karakter en kunnen zowel vast als met een rond openvallend kader voorzien worden. Er bestaan ook half-ronde PVC ramen. Kleihouten in een rond raam geven het raam dan weer een klassieke uitstraling.

Afgeronde PVC ramen

Afgeronde ramen in PVC zijn voorzien van een afronding in de bovenhoeken of zijn volledig afgerond. Ze kunnen zowel vast of opendraaiend gemaakt worden. Meestal komen deze ramen voor in klassieke woningen of woningen in pastoriestijl.

PVC ramen met bovenraam

Om extra licht te winnen worden PVC ramen met bovenraam geplaatst. Het voordeel is dat de opendraaiende vleugel klein kan gehouden worden. Je blijft wel genieten van extra daglicht. Het bovenraam kan ook in een valraam afgewerkt worden.

 

Stijl & soort

Bovenstaande ramen zijn verkrijgbaar in vaste PVC kaders of opendraaiende PVC raamvleugels met of zonder kiepfunctie.

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte