Voor- en nadelen PVC ramen

PVC ramen hebben een aantal sterke voordelen t.o.v. hout, smeedijzer of aluminium. Wij lijsten de belangrijkste voordelen even op.

Goedkoop alternatief

PVC ramen zijn in het algemeen goedkoper dan aluminium ramen en deuren of houten ramen en deuren. Ten opzichte van aluminium ramen en deuren kunnen PVC ramen en deuren tot 30%-40% goedkoper zijn. Ze zijn gewoonweg goedkoper dankzij de gebruikte grondstof ( PVC vs hout / aluminium / metaal ), de minder moeilijkheid van het fabricageproces ( opvang thermische bruggen ) en de oppervlakte behandeling & afwerking. Bij aluminium ramen dient er bijvoorbeeld een laklaag aangebracht te worden om gekleurde raamprofielen te verkrijgen.

Geluidsisolerend

Het akoestisch comfort is voornamelijk afhankelijk van de beglazing en de luchtdichtheid. Geluidsisolerende ramen en deuren zijn van groot belang. Niet alleen kiezen voor het juiste geluidsisolerend glas maar ook de juiste raamprofielen kiezen zullen voor een grote reductie van lawaai en geluid zorgen. Heeft u veel last van straatlawaai, luidruchtige buren of woont u in de buurt van een luchthaven, dan zijn geluidsarme PVC ramen en deuren een must! Niet alleen de profielen van het PVC raam maar ook de dichtingen zijn van groot belang om een geluiddicht PVC raam te kunnen plaatsen. Let op! Bij lage frequenties geluid ( autostrade, stadsverkeer, vliegtuig… ) biedt een enkele beglazing een betere akoestische isolatie dan dubbele beglazing. Door het gebruik van glas in verschillende diktes kan resoneren voorkomen.

Warmteisolerend

PVC ramen houden in de winter koude lucht buiten en warme lucht binnen. Dankzij de goede isolatie van de luchtkamers in de profielen in combinatie met de juiste isolerende beglazing zijn PVC ramen warmteisolerend. Op de markt bestaan er standaard isolerende ramen, hoog isolerende ramen en super isolerende PVC ramen. De warmtedoorlatingscoefficient wordt uitgedrukt in Uw = W/m²K.

Water & winddicht

PVC ramen met goede rubberdichtingen ( EPDM ) en voldoende afwateringskanalen zijn over het algemeen 100% water- en winddicht. De kwaliteit van het gebruikte rubber zal de levensduur van uw PVC schrijnwerk bepalen.

Makkelijke verwerking & plaatsing

PVC ramen worden gemaakt van PVC profielen. De profielen worden als langgoed geleverd aan de schrijnwerkerij waar ze machinaal in stukken verzaagd worden volgens de opmeting op de werf Dankzij de makkelijke verwerking, kan de PVC ramen prijs gedrukt worden t.o.v. aluminium of houten schrijnwerk.

Makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van PVC ramen is kinderspel. Water en een spons voldoen om de PVC af en toe te schoonmaken. Dit in tegenstelling tot houten ramen en deuren, dewelke op regelmatige basis dienen onderhouden te worden.

Veel keuze in kleur, vorm en stijl

Het gamma PVC ramen en deuren is enorm groot. Het is een ideaal product om af te stemmen op de stijl van uw woning, appartement of kantoor. Ontdek de talrijke PVC ramen kleuren, soorten, stijlen en vormen. Er zal zeker een raam of deur passen bij de stijl van je woning.

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte