Opendraaiende PVC ramen

Wat is het opendraaiend PVC raam? Wat zijn de soorten, voor- en nadelen, wat zijn de richtprijzen.

Opendraaiende PVC ramen

PVC ramen met opendraaiende raamvleugel laten een stuk minder licht door dan vaste ramen en zijn zwaarder om te installeren. Het voordeel van opendraaiende PVC ramen is wel dat ze zorgen voor voldoende verluchting en dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. De raamvleugels kunnen langs binnen gereinigd worden.

Het opendraaiend PVC raam kan zowel links als rechts opendraaiend gemaakt worden en eventueel voorzien worden van een kiepfunctie. Bekijk hier de verschillende soorten.

Raamprofiel opendraaiend pvc raam

De opbouw van het PVC profiel van opendraaiend buitenschrijnwerk is zeer belangrijk. Deze heeft namelijk een zeer belangrijke isolerende functie. Een goed PVC profiel garandeert een optimale warmte- en geluidsisolatie. Veel hangt af van het aantal kamers dat het profiel omvat. Hoe meer kamers hoe beter isolerend. De onderzijde van het opendraaiend raamprofiel kan recht, rond of afgeschuind uitgevoerd worden. Afhankelijk van de stijl van de woning, kan er voor een bepaalde afwerking gekozen worden. Onder andere de dikte van de profielen bepaalt de kwaliteit van het raam. Er zijn een aantal kenmerken die de kwaliteit van een raam bepalen. Opendraaiende raaamvleugels zijn onderhevig aan regen, wind, UV-straling, hagel... daarom is een stevig profiel een must.

Opendraaiend PVC raam

Vormvast pvc raam

Het opendraaiend PVC raam kan uitgevoerd worden in verschillende vormen en stijlen. De stijl van het raam moet passen de stijl van de woning. Zo zal er in een moderne woning geopteerd worden om rechthoekige PVC ramen of ronde PVC ramen te plaatsen. In klassieke woningen zal sneller geopteerd worden voor afgeronde PVC ramen mét of zonder kleinhouten. Ze geven de woning een rustiek uitzicht.

Kleuren & imitatie

Opendraaiende PVC ramen kunnen in tal van kleuren uitgevoerd worden. Je kan kiezen uit tal van RAL-kleuren of in de massa gekleurde ramen. Zorg voor een kleur dat past bij de stijl van de woning. Je kan opteren om de binnenzijde en buitenzijde van opendraaiende PVC ramen in een andere kleur te steken of allebei in hetzelfde kleur. Je kan ook opteren om de ramen te laten maken in een aluminiumimitatie of houtimitatie. Zo geniet je van onderhoudsvriendelijke "houten ramen" of "aluminium ramen".

Beglazing

Er is tal van soorten beglazing mogelijk om te plaatsen in het opendraaiend PVC raam. Je kan opteren voor enkel glas, dubbel of driedubbele beglazing. Meestal gaat het om thermische isolerende beglazing zoals hoogrendementsglas. De opbouw van het profiel en het soort glas zal de totale Uw-waarde bepalen. Best ga je uit van een totaal van maximum 1.5 W/m²K om te voldoen aan de huidige energiewetgeving.

Prijs opendraaiend PVC raam

Over het algemeen is een opendraaiend PVC raam tot 50% duurder dan een vast raam.

De prijs van opendraaiende kunststoframen is afhankelijk van de afmetingen, het type glas, kleur, of je zelf de plaatsing voorziet en of er al dan niet een ventilatierooster voorzien moet worden. In onderstaande tabel kan je een aantal richtprijzen raadplegen. Beglazing: Ug waarde minder dan 1,2 W/m²K.

Afmetingen B&H Richtprijs Offerte
500mm x 1400mm €135* Offerte
1000mm x 1400mm €250* Offerte
1000mm x 2150mm €305* Offerte

* prijs excl BTW & plaatsing

Soorten opendraaiende PVC ramen

Opendraaiend PVC raam

Opendraaiend PVC schrijnwerk bestaat uit een vaste kader en een opendraaiende raamvleugel. Dergelijke ramen zijn niet voorzien van een kipfunctie. De afmetingen van dergelijke ramen mogen niet te groot zijn, daar een te grote raamvleugel kan doorhangen.

Opendraaiend PVC raam met kiepfunctie

Opendraaiende ramen met kipfunctie bestaan uit een vaste kader en een opendraaiende vleugel met valfunctie. Het zijn één van de meest geplaatste type buitenramen.

Dubbel PVC raam met vast & draaikipraam

Dubbele PVC ramen bestaan uit een vast kader en een opendraaiende vleugel met kipfunctie. In het midden is er een vast PVC profiel voorzien. Ze moeten voorzien zijn van het nodige raambeslag.

Dubbel opendraaiend PVC raam met kiepfunctie

Dubbel opendraaiende ramen bestaan uit 2 opendraaiende ramen met vaste middenstijl. Een van de ramen kan voorzien zijn van een draaikipfunctie.

Dubbel opendraaiend PVC raam met bovenglas

Dubbel opendraaiende ramen met bovenglas bestaan uit 2 opendraaiende ramen met vaste middenstijl in het midden. Een van de ramen kan voorzien zijn van een draaikipfunctie. Boven bevindt zich een vast bovenraam. Deze ramen laten zeer veel licht door.

Dubbel opendraaiend PVC raam met vast raam

Deze ramen bestaan uit 3 raamvlakken met 2 vaste middenstijlen. In het midden bevindt zich een vast raam. De 2 buitenramen zijn opendraaiend al dan niet voorzien van een valfunctie.

Via onze website kan je via 1 offerte-aanvraag de prijs vergelijken bij verschillende professionele schrijnwerkers. Zo kan je tot 30% besparen!.

Vergelijk offertes voor vast buitenschrijnwerk

"Bespaar op de aankoop van PVC ramen"

PVC ramen plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte